2018. május 11., péntek

Öt ok, hogy Anglia miért szuper!


Rengeteg szempontot hozhatnánk a címben szereplő állítás igazolására, és minden bizonnyal rengeteg hasonló lista is született már. Mi viszont most egy egészen rendhagyó ötös listával szeretnénk felcsigázni az érdeklődést.

Kezdjük ott, hogy András barátomnak az utóbbi években szokásává vált, hogy képeslapokat küldözget olyan helyekről, ahová utazásai során eljut. Legutóbb Angliában járt, némi londoni kiruccanás kíséretében elsősorban Brighton volt utazásának célja. Innen küldte a nyitóképen is látható képeslapot, rajta a Royal Pavilonnal.

Az épület az uralkodói család rezidenciája, tengerparti pihenőhelynek épült IV. György király számára a XIX. század elején. Ha a látványosságról további infókat szeretnél megtudni, akkor egyrészt nyüstöld András barátomat, hogy írjon róla, vagy olvasd el a Wikipédia szócikkét, ahogyan én is tettem.

Térjünk viszont a tárgyra, nem akarok senkit tovább csigázni: jöjjön a legalább öt ok, hogy Anglia miért szuper!
  • 1, Nicholson's Ale

  • 2, Old Rosie

  • 3, Sharp's Ale

  • 4, Harvey's Beer

  • 5, Curious IPA


Mielőtt bárki azt gondolná, hogy András barátom érdeklődési köre kizárólag az alkoholra koncentrálódik, gyorsan meg kell jegyeznem, hogy megnézte volna ő a Big Ben-t is, de hát az épp megújulóban van, úgyhogy maradtak a jobbnál jobb tradicionálisan angol sörök.

Illetve hopácska-hoppácska! Van a listában egy kakukktojás is, ami elsőre fel sem tűnt nekem, csak mikor rágugliztam az egyes tételekre. Az Old Rosie ugyanis egy cider, ezek szerint elsősorban sörkedvelő András barátom is tud még meglepetést okozni.

Természetesen a tradicionális angol sörökön és almaborokon kívül számos egyéb látnivalóval is bír a szigetország, de mi most éppen ezt ajánljuk. És ne feledkezzetek meg a felelős alkoholfogyasztásról sem!

Bájdövé - Lehet, hogy indítanunk kéne egy sörkóstoló sorozatot is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése