2015. október 26., hétfő

Mutatunk egy fotót: Mostanság erre kattantak rá az amerikaiak


A lap Budapest kapcsán kiemeli a szecessziós építészeti emlékeket, a város gazdag fürdőkultúráját, a kávéházakat, a Vásárcsarnokban elfogyasztott gulyáslevest, ééés....

Ha valakinek sikerült volna a hosszú hétvégét hírektől teljesen elzárva töltenie, annak megsúgjuk, hogy Budapestet választották a második legjobb városnak a világon. Az amerikai Conde Nast Traveller nevű utazási magazin szervezett egy internetes szavazást, hogy eldöntsék, ki a legjobb, s az elmúlt héten nyilvánosságra is hozták az olvasóik által összeszavazott 25-ös listát.

A győztes Firenze lett, amit teljességgel megértek, csodás az a város, fővárosunk második helyezése azonban egy kicsit meglepett. Budapest egész pontosan 86 090 szavazatot kapott, a voksolás szoros volt, a győztesre 86 529-en kattintottak, míg a huszonötödik helyezettre is jutott 81 550 elkötelezett olvasó.

A lap Budapest kapcsán kiemeli a szecessziós építészeti emlékeket, a város gazdag fürdőkultúráját, a kávéházakat, a Vásárcsarnokban elfogyasztott gulyáslevest, ééés.... a Lánchíd éjszakai látványát. Nyilván senkit sem kell meggyőzni, hogy ezekért tényleg érdemes hozzánk ellátogatni, de ha mégis kéne, annak küldjük szeptemberben készült alábbi fotónkat. Na ugye.

Ezért a látványért tényleg érdemes

Egyébiránt a számadatok is azt mutatják, hogy népszerűek vagyunk az amerikaiak körében, az év első nyolc hónapjában 17 százalékkal több vendég érkezett onnan hazánkba, s 624 ezer vendégéjszakát töltöttek az országban. A Magyar Turizmus Zrt. közleménye azt is megemlíti, hogy 2010 és 2014 között 41 százalékkal nőtt a számuk, s tavaly 103 milliárd forintot költöttek el Magyarországon. A társaság szerint ezek az adatok még tovább tudnának javulni egy közvetlen New York-Budapest repülőjárat esetén.

Az USA Magyarország nyolcadik legfontosabb turisztikai küldőpiaca jelenleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése