2018. május 25., péntek

Geoléptek 24.: Haláltúra a Pilisben - A Mária-pad ládája


Egy Mária-kép az erdő közepén, egy kis mesebeli házikó társaságában; ahol a szurdok, s az ókori római út összetalálkozik. Egy remek pihenőhely, ahol geoláda után is kutakodhatunk, s nem utolsó sorban a pilisi haláltúrás epizód egyetlen, halálmentes része.

Figyelem, figyelem! Achtung-achtung! Blogfőnökként próbálom utolérni magamat, magunkat, az igazat megvallva cseppet kínos, hogy közel két hónapja született poszt a Geoléptek aktuális videójáról, s bár az epizódok folyamatosan kerülnek ki Youtube-csatornánkra, itt bizony nem születnek párhuzamos írások. (Persze ezek a posztok lényegében csak zanzák, és nem szólnak másról, minthogy légyszi, nézd meg azt a videót, amin annyit dolgoztam; de azért praktikusak is, mert új tartalomként a blog folyamában is megjelennek.)


Legutóbb tehát ott hagytuk abba pilisi kirándulásunkat, hogy megérkeztünk a Vaskapu-völgybe, átkeltünk addig Simon halálán, meg extra tartalomként megmutattam itt nektek a hegyoldalból látszó Dunát, ami a filmben épp nem látszódott. A ládakereső kirándulás egyik nagy célja viszont a Mária-pad volt, ami egy nagyon kellemes kis pihenőhely a Pilis hegy Dobogókő felé eső oldalában.

Van itt tűzrakóhely, padok, egy kis házikónak is beillő esőbeálló és/vagy éjszakai vész-szálláshely, meg van egy Mária-képes fa is. Ez utóbbi történetéről az ég egy adta világon semmit sem tudok, még csak adatot sem találtam róla, szóval ahogyan az a videóban is elhangzik, ha valaki rendelkezik róla bármilyen információval, ne tartsa magában, s legyen olyan szíves, ossza meg velünk is. Én biztosan hálás leszek érte.

Egy ládakereső kirándulás pedig nem lehet ládakereső kirándulás geoláda nélkül, ami egészen ötletes helyre volt eldugva, néha fáj, hogy nem árulhatom el, nem mutathatom meg, hogy hova, de hát akkor elvenném mások örömét, tönkretenném a játékot. Mutatom hát csak azt, amit mutathatok: láda, erdei házikó, Mária-kép. Nosza, kattints, és nézd meg te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése