2020. szeptember 20., vasárnap

Kevély-túrák - Avagy mit látsz a célból?


Szervezőként, vagy a szervezők segítőjeként nagyszerű érzés látni a túrázók megosztott fotóit egy-egy teljesítménytúra után. A tájat, az épített örökséget, mindazt az érdekességet, ami miatt az ember igyekszik épp arra kanyarítani a túra útvonalát. Na, de mit lát a túrából az, aki a rajtban/célban dolgozik?

 
8:30-kor az első roham lezajlott, várjuk a következő buszt...

Elárulom: nem sokat. Bár az is igaz, hogy az egy évvel korábbihoz képest valódi vizuális cunami ért idén, hiszen ezúttal a vírushelyzet miatt a művelődési ház parkolójából indítottunk, s ide is vártuk a célba érkezőket. A négy fal látványa helyett idén tehát 10 órán át csodálhattam a település templomát, de annak is leginkább csak a tornyát.

10:15: Az előnevező asztal lassan átalakul cél asztallá, de előtte lövök még egy képet a templomról

Unalmas perceimben - persze nem sok ilyen volt - egy-egy fotót is készítettem, van tehát templom délelőtti napsütésben, van templom felhőcskével, s van templom naplementei szürkületben. Ha több unalmas percem is lett volna, talán még egy timelapse videó is összejött volna.

13:15: De érdekes az a felhőpamacs a templom és a Kevély mögött!
Míg engem a felhő köt le, a túrázók épp erőt merítenek

A nap zárásaként még kibattyogtam az országos kék útvonalához, hogy begyűjtsem az oda vezető útvonalról a szalagokat. Úgyhogy számomra a Kevély-túrákból aznap ennyi maradt, mint kirándulás.

19:00: A cél egy órája bezárt, és végre mi is befejeztük a pakolást...
...úgyhogy épp itt az idő egy utolsó kép elkészítésére a templomról
  Azt azért meg kell hagyni, hogy a Kevélyek látványa innen sem utolsó.

Nagy-Kevély naplementében a dombtetőről

Ha kedvet kaptál, Kevély túrák legközelebb 2021. szeptember 11-én lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése