2017. október 27., péntek

Geoléptek 12.: A legnagyobb sudoku Budapesten - A Kecske-hegyre rejtve

 
Sudoku a Budai-hegységben?? Igen, van ilyen is, pontosabban egész Budapest területe részt vesz a játékban (egyébként van egy puzzle is, de annak eddig egyetlen elemét sem kerestük még meg), szóval most megmutatjuk miről is van szó. Lehet, hogy nem ez lesz a legizgalmasabb epizód, de szezonkezdő bemelegítésnek talán megteszi.

Eljött hát a nap, belekezdünk Geoléptek sorozatunk harmadik évadába. Idő közben kicsit letisztáztuk az eddigi évadok számozását is, mert néha már mi sem tudtuk követni, hogy nulladikkal, vagy elsővel kezdtünk. Úgyhogy a jelenlegi hivatalos álláspont szerint a teljes mértékben András barátom által alkotott első négy rész az első évad, az utána érkezett hét epizód a második, s a mostani értelemszerűen a harmadik. A blogon a posztokat viszont folytatólagosan fogjuk számozni.

Ma tehát a Budai-hegységbe látogatunk, ahol a Fenyőgyöngyétől indulva, kellemes erdei sétaúton kaptatunk néhány kilométert fölfele. Hogy mi ez a budapesti sudoku, azt megtudhatjátok, ha megnézitek a filmecskét, most itt csak azt árulom el, hogy egyáltalán nem volt koncepció, hogy pont a sorozat első ládája legyen egyből levadászva.

Sőt, igazából az elsőt a Wekerletelepen találtuk még 2015 februárjában, csak arról nem készült filmecske. Viszont több fővárosi sorozattal ellentétben több láda megtalálása után elmondhatom, hogy a ládatulajok ezt a sorozatot legalább gondozzák. Nem elég, hogy amit kerestünk, az mind meg is lett, de ráadásul minden tartozéka is a helyén volt, logbooktól egészen a jelszavakig. Persze lehet, hogy van olyan is, amire ez nem igaz, de az eddigi négy-öt láda alapján abszolút csak ajánlani tudom, ha Budapesten vágytok egy kis játékra.

Természetesen várunk vissza mindenkit a jövő héten is, akkor lemegyünk a városba, egy egészen más téma kapcsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése