2018. december 26., szerda

Geoléptek 35.: A Közlekedési Múzeum és a PeCsa - A Hídkert és a Szoborpark emléke


Hídelemek, sziklarögök, valamint a közlekedéstörténet jeles alakjainak, tudósainak szobrai, egyenesen a Városligetből, egyenesen a múltból. Kedves olvasónk, amit most mutatunk, élőben bizony már nem fogod látni!

Egy igazi időutazás-sorozatra hívunk most, 2016 februárjában nekiveselkedtünk a Városligetnek, hogy begyűjtsünk annyi ládát, amennyit csak tudunk, elsősorban azokon a területeken, ahol nagy volt az esélye, hogy már nem sokáig keresgélhetünk, a Városliget felújításának (átszabásának) következtében. Ennek szellemében a Közlekedési Múzeum és a Petőfi Csarnok környékén járkáltunk, az intézmények ekkor már bezártak, az épületek azonban még álltak. Mára ami a filmekben látható, csupán emlék, ha másért nem, ezért érdekes lehet megnézni az elkövetkező három részt.

De akár azért is, mert teljesítettük egy korábbi adósságunkat egy ládával kapcsolatban, amit két alkalommal sem sikerült megtalálni. Időközben kicsit meg is szűnt, hiszen bontottak ott mindent, aztán egy kicsivel odébb ismét feléledt, úgyhogy harmadszor is nekivágtam...

Ezzel az epizóddal egyébként az volt a legérdekesebb, hogy amikor rögzítettük a képeket, akkor volt egy állapot, aztán amikor a videót készíteni kezdtem, volt egy újabb elgondolás, mire elkészült a videó, lett egy még újabb elgondolás, mígnem mire közzétettem a videót, egy sokadik állapotról beszélhettünk. Nehéz volt mindezt követni, néhol nem is sikerült.

Mindenesetre ebben a részben bemutatjuk a Hídkertet, a múzeumnak azt a részét, ahová jobbára budapesti hidak szerkezeti elemeit helyezték el, melyek nem fértek volna be az épületbe. A Hídkerttel néhol összemosódva állt még az épület előtt a Szoborpark is, ahol a közlekedéstörténet jeles alakjainak, tudósoknak a szobraival találkozhattunk.

És akkor itt azt szerettem volna írni, hogy a hídelemekkel ma is találkozhatunk, mégpedig itt és itt és itt, de egyszerűen nem találom a forrást, pedig lassan majdnem egy órája guglizgatok, pedig valahol biztos olvastam valamikor. Mindegy. Nézzétek meg inkább a videót, abban biztosan ott vannak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése