2019. április 12., péntek

Wekerlei túra - Barátok között: 2019-ben is!


Könyvelje el mindenki a naptárába: 2019. április 19-én, nagypénteken, második alkalommal kerül megrendezésre a Wekerlei túra - Barátok között nevű teljesítménytúránk!

Célegyenesbe fordultunk, úgyhogy éppen itt volt már az ideje, hogy megszülessen ez a poszt. Igazából a túra időpontját már év elején nyilvánosságra hoztuk a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján, aztán kicsit rápihentünk, majd mindent lepapíroztunk, úgyhogy most már csak az indulók jelentkezését várjuk.

Magán a túrán a tavalyi évhez képest nem változtattunk semmit, remélhetőleg csak mi leszünk profibbak első próbálkozásunkhoz képest. Én biztosan; mostanság ugyanis az Ösvénytaposó Baráti Társaságnak besegítve lesem el kézközelből a túraszervezés csínját-bínját, és mikor már azt hiszem, hogy mindent láttam, akkor ismét tanulok valami újat.

A térnek ezt a részét kell keresni, ennek közelében leszünk

Az útvonal tehát változatlan lesz, a Kós Károly tér közepén, a parkban található sakkozóasztalok közelében (a templommal egy vonalban) lesz a rajt/cél, s innen egy kesze-kusza útvonalon lehet majd bejárni a XX. század első éveiben épített lakótelepet. A kesze-kuszaság kiemelése nem véletlen, bár geometriailag szabályos a telep alaprajza, addig tekergőzik az útvonal, míg egy kicsit talán mindenkit megkavarunk. Eltévedni persze nem lehet - legalábbis ebben bízunk -, hiszen szöveges útvonalleírást és térképet is biztosítunk.

Kilátás a rajt/célból
Az útvonal valamivel több, mint 5 kilométer, szintemelkedés lényegében szinte semmi sincs, minderre adunk 2 és fél órát, hogy mindenki kiélvezhesse a látványt, vagy hogy éppen kisgyerekkel is körbe lehessen érni. Az útvonalon található látványosságokból pedig ki kell emelni magát a Kós Károly teret, amelyet az útvonal még egyszer érint, azon túl, hogy a rajt/cél is itt található, az '56-os kopjafát, a rendőrkapitányság épületét, egy középkori sírhely fedőkövét, valamint mind azt, ami most hirtelen nem jut eszembe.

Jelvény-mozgalmároknak és pecsétgyűjtőknek jó és rossz hírünk is van. Egyrészről a Kerületről kerületre mozgalomban a XIX. kerülethez elszámolható a túra, ugyanakkor Budapest Kupa füzetet senki ne hozzon, mert abban még nem vagyunk benne. Kicsit elbénáztuk ezt, de majd jövőre fürgébbek leszünk.

A lényeg, hogy szeretettel a célban pedig zsíros kenyérrel várunk mindenkit, akit az efféle dolgok mozgásba hoznak. A túráról részletek a tturak.hu oldalon, valamint az esemény Facebook oldalán olvashatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése