2016. október 23., vasárnap

Köd a Mecsekben - A hét fotója (2.)


Október 23-a van, ráadásul a forradalom hatvanadik évfordulója, mi azonban ma kicsit mással foglalkozunk.
Mivel október 23-án minden bizonnyal mindenhol októberhuszonharmadikás képek lesznek láthatóak - amúgy nagyon helyesen, hiszen hatvanadik évford

Megláttam ezt a két fotót, s úgy döntöttem, ha ma úgy is minden a forradalomról fog szólni, mi egy abszolút nem októberhuszonharmadikás képpel fogunk támadni.


Mecsek (is) kedvelt fotóshelyszín így ősszel-télen, mikor a völgyeket ellepik a felhők, s csak a hegycsúcsok, s a rajtuk emelt kilátók, tévétornyok magasodnak ki szigetként a tejfehér masszából. Mindig is irigyeltem kicsit azokat, akiknek akad arra idejük, hogy ilyenkor fölmásszanak a hegytetőkre, elkészíteni a tökéletes fotókat.


Fotók: MTI, Sóki Tamás

A Pécs környéki völgyekben, egészen pontosan az Éger-völgyben ma - és egyébként hagyományosan minden október 23-án - rendezik a völgy nevét viselő teljesítménytúrát. 10-es, 20-as és 40-es távja van, s mint a fotókon is látható, a Mecsek is kimondottan látványos, szóval ha valaki egyszer megunja a felvonulásokat, beszédeket és úgy egészében a nemzeti ünnep átaktuálpolitizálását, akkor menjen le egyszer Pécsre, az Éger-völgy túrára. Az én bakancslistámon szerepel.

A fényképekről pedig annyit tudni, hogy a Kis-Tubes kilátóból készítették őket, október 23-án.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése