2016. március 6., vasárnap

10 (+1) csodás fotó Magyarországról: Ilyen volt a február


A hét utolsó napján ezúttal kicsit visszatekintünk februárra, s tesszük mindezt néhány egészen szép fotó segítségével.


(Fotó: MTI, Komka Péter)


Salgótarján


Kezdjük a "legizgalmasabb" dologgal. Salgótarjánban csőtörés volt, még február 12-én. Ez önmagában nem lenne még nagy dolog, itt azonban a gejzírként feltörő vízsugár valóságos kis téli világot varázsolt a helyszínre. Hivatalosan egyébként egy légtelenítő szelep meghibásodása miatt tört fel a vízsugár.





Mohács


A farsangi időszak évről-évre egyik legkülönlegesebb eseménye a mohácsi busójárás. Mivel már egy hónapja megtörtént a téltemetés, nagyon nem is vesznénk el a részletekben. Nézzen mindenki busókat!
(Fotók: MTI, Sóki Tamás)

 

Villány


Azt, hogy a busók sikeresen elűzték a telet, bizonyíthatja, hogy Villányban már február 21-én így virágzott a mandula. A villányiak szerencsések. Szinte mediterrán a klímájuk, jók a boraik, és már a manduláik is virágoznak.
(Fotók: MTI, Sóki Tamás)







Bükk, Vöröskő-forrás


Február végén már beszámoltunk a Bükkben megbúvó Vöröskő-forrás működéséről. Ez az a bizonyos időszakos forrás, melyből most gejzírként tör elő a friss forrásvíz. Már csak a cikk után találtam rá ezekre a képekre, és mivel imádom Komka Péter természeti fotóit, nem lehetett kérdéses, hogy most megosztom őket.



(Fotók: MTI, Komka Péter)

(Fotó: MTI, Kaszás Tamás)
(Fotó: MTI, Kaszás Tamás)

 

Sajó


S hogy mi volt még a hónapban? Például árvíz a Sajón. Az első kép Sajógalgócon,  a másik pedig Sajóivánkán készült.



Végezetül jöjjön egy belvizes, naplementés kép, búcsú gyanánt. "Ma is untunk komoly posztot írni" rovatunkat olvashattátok. Köszönjük a figyelmet!

(Fotó: MTI, Balogh Zoltán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése