2017. november 3., péntek

Geoléptek 13.: Matuzsálem Masinák - Ősbivaly a Városligetben (1. rész)


Mint azt egy héttel ezelőtt jeleztem, ezúttal egészen más lesz a téma, mint legutóbb; városligeti bóklászásunk első részéhez érkezvén. Bivaly a városban? Igen, volt, ráadásul a legelső. Csak éppen nem olyan típusú bivaly, mint azt elsőre gondolnátok.

Tényleg elnézést kérek mindenkitől, aki nem rajong annyira a tömegközlekedési eszközök iránt, de én kapát-kaszát eldobok, ha meglátok valami különleges dolgot, egy nyílt nap egy BKV-s telephelyen maga a kánaán nekem, s nincs ez másként a kiállított, úgynevezett szobormozdonyokkal sem. És nincs is annál jobb, mint mikor a különböző hobbik, szabadidős tevékenységek, zakkanások összetalálkoznak. Ezt jelenti számomra a Matuzsálem Masinák sorozat.

Sajnos ezúttal sorozatunk életében mérföldkőhöz érkeztünk, ezt a ládát ugyanis már nem kereshetitek meg. Az első 424-es mozdonyhoz látogattunk ki, még 2016 elején, hogy megkeressük a benne elrejtett ládát. A Liget-projekt aztán elérte ezt a területet is, a múzeum bontása előtt elszállították az összes kiállított tárgyat, úgyhogy a láda nagyjából 2016 júniusában meg is szűnt. Jó hír viszont, hogy a gőzöst egy másik budapesti helyszínen megtekinthetitek még, jelenleg ugyanis a Vasúttörténeti Parkban tartózkodik.

Ha megnézitek a filmecskét, a ládatalálaton kívül kis összefoglalót is kaphattok a 424-es mozdonyok történetéről, melyből az is kiderül, hogy akkor most mi is van ezzel a bivallyal. Ha pedig a történeti kitekintést hosszúnak találnátok, gondoljatok arra, hogy eredetileg ennél is hosszabb volt, de a felére meghúztam! 😄

Várunk mindenkit jövő héten is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése