2017. november 24., péntek

Geoléptek 16.: Út a Farkas torkába


Üdvözlünk mindenkit, ezúttal megmutatjuk, hogyan marcangoltak szét minket a farkasok. Ja, nem. Egyrészt még élünk, másrészt még sosem találkoztunk farkassal a természetben. De akkor hogy kerültünk a farkas torkába? Hát két lábon odagyalogolva!

A Farkastorok ugyanis egy földrajzi elnevezés a Budai-hegységben, ahová most ismét visszatérünk. Lényegében egy hosszú, leszakadó völgy a Hármashatár-hegy vonulatáról, s a turistaút ezt a völgyet keresztezi merőlegesen, egy éles, hurok alakú visszafordítóval. Ide indultunk tehát most ládázni.

Nem mellékesen az évadpremierben látott sztorit folytatjuk, hiszen a kecske-hegyi sudoku meglelése után vettük erre az irányt. Egy igazi erdei futópálya indul a Hármashatár-hegy tetejére vivő aszfaltúttól egészen a Virágos-nyeregig. Tényleg nagyon népszerű a hegyoldalban szinte végig szintben haladó útvonal, mindig találkozok itt edző emberekkel.

A futáson, meg a ládázáson kívül a kilátásért is érdemes idejönni, hogy mit látni a turistaútról, azt pedig megtudhatjátok,ha megnézitek a videót! Jövő héten pedig folytatjuk magával a ládával, meg még néhány érdekességgel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése