2017. november 13., hétfő

Heavy Medál sorozat – A Bevezető


Új sorozatot indítunk. Jól ismert helyeket próbálunk túrázóknak is kedves másik szempontból bemutatni. És tesszük mindezt úgy, hogy maradunk a személyes hangvételű bejegyzéseknél. Próbálunk történelmi betekintést is adni, de szigorúan úgy, hogy egy pillanatra se legyen a cikkünk lexikon ízű. Következzen a Heavy Medál!

Mint ahogy Mac már korábban elmondta, február óta egy kicsit aludt a blog. Sajnos ebben a csillagászati rovat is masszívan kivette a részét – új munkahely, túlórák, gyógyíthatatlan Netflix függőség 😄, sajnos volt ok bőven, miért szorult kicsit háttérbe a kreativitás.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a blog bármely szerkesztője az elmúlt pár hónapban csak henyélt volna. Mac például, lélegzetelállítóan szép helyeken járt és készített videókat, melyeket az elkövetkezendőkben fog elétek tárni. Jómagam meg szabad hétvégéimen Csehország gyönyörű tájait fedeztem fel és ennek kapcsán új hobbit találtam magamnak.

Csehország a sör, a történelmi helyszínek és annak a helynek az országa, ahol nem ciki zoknira szandált húzni. Emellett azonban innen indult hódító útjára egy picinyke fa korong, melyet a magyar túraközönség csak úgy ismer: turistaérme. Íme itt a hivatalos weblapjuk: 


Forrás: turista-erem.hu

Otthoni túrázásaink alkalmával már nem egyszer botlottunk ilyen érmékbe Maccal. Sőt, ha volt rá lehetőség, mindig vettünk egy-egy ilyen szép szuvenírt emlékbe. Ugyanakkor, sosem látogattunk el egy adott helyre, csak azért, hogy azt az egy hiányzó turistaérmet megszerezzük, gyűjtögettünk mi anélkül is képeslapokat, geoládákat, nem kellett még pluszba egy érmegyűjtés is, hiszen ehhez is kell egyfajta elhivatottság.

Beszerzése ugyanis ezeknek a szuveníreknek is teljesen egyedi. Aki a témában annyira nem jártas, egy tenyérnyi fa korongot képzeljetek el, melybe az adott helyszín (egyes helyeken különleges esemény) vázlata van beleégetve, valamint, csakis és kizárólag ott kapható, ami az adott korong témája. A teljesség igénye nélkül, nekünk Maccal például van ilyen érménk a Gödöllői kastélyról, a Cuha-völgyről, bakonybéli csillagdáról és még sorolhatnák.



Ha valaki új szempontból akarja bemutatni Csehország nevezetes helyeit, nincsen könnyű dolga. Csak a „prágai óváros” szópárra dob ki most a google 36.400 találatot egy másodperc alatt. De mi lenne ha ezen a korongokon keresztül mutatnánk be nektek pár szép helyszínt? Hiszen a medálok díszesek, innen származnak és vitathatatlanul csak ott lehet beszerezni őket, amely helyszín rajtuk van. Ezért lesznek ezek a beszámolók személyesek és igyekszem főleg saját képpel és videóval illusztrálni őket.

Ez a rovat most nem geoládákról szól. Nem érdemel hangzatos főcímet és aláfestőzenét. A helyszíneket meg sokatok ismerni fogja. De minden alkalommal bővülni fog a gyűjtemény, én meg nem leszek egyedül az utazásaim során. Elvégre velem jöttök Ti is!

Hálásan köszönöm! 😄
András barát 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése