2018. március 16., péntek

Geoléptek 23.: Haláltúra a Pilisben - Úton a Vaskapu-völgybe


A Mátra bércei és várai, valamint geoládái után ezúttal a fővároshoz közelebb kezdünk ládát keresgélni: a Pilis-nyeregből indulva teszünk egy kellemesen fárasztó körtúrát.



A "haláltúra" elnevezés sem véletlen, hiszen a végcélunk majd Döme halála lesz, melyről többet még nem mondanánk el, viszont ebben a részben megmutatjuk Simon halálát, vagy éppen a Vaskapu-völgyet.

A filmből nem derül ki, mert amikor készült, nem volt akkora szerencsém az időjárással, de a Simon halála környékén, a szurdokban fölfele kaptatva érdemes megfordulni, s körbepillantani, onnan ugyanis kellően tiszta időben a Duna is látható. Egy szép napsütéses tavaszi napon sikerült erre rádöbbenni, mikor épp a másik irányba haladtam, ereszkedtem le a völgybe.
Ha szerencsések vagyunk, a Dunát is láthatjuk

S hogy miért nevezik a helyszínt Simon halálának? Nos, erre több verzió is létezik, mint ahogyan az ilyen esetekben lenni szokás; a lehetséges megfejtéseket viszont nem lőném le, nézzétek csak meg ezt a nagyszerű videót!

A történet pedig folytatódik... 
(Sőt, az igazat megvallva már egy hete fent van a Youtube-csatornánkon a folytatás, hiszen minden héten kikerül egy-egy új rész, csak van úgy, hogy szenilis az ember, s bár a videót kiteszi, utána elfelejt posztot írni hozzá, csak másfél héttel később kap észhez...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése