2018. szeptember 16., vasárnap

Vasárnapi fotóalbum 1. - A cseszneki vár


A Bakony szívében találjuk Csesznek települést, s a cseszneki várat. Mutatunk néhány képet, mely nagyjából ugyanonnan készültek, csak éppen eltelt köztük nagyjából tíz év.

Új rovatba kezdünk, ami jelenleg még csak kísérleti jelleggel indul, aztán majd meglátjuk. Lényeg, hogy egy meghatározott témában mindössze néhány képet adunk közre. Ezek a fotók vagy megmaradtak egy másik cikk illusztrációjából, vagy igazából nem lenne semmi apropója a közreadásuknak. A vasárnapi ebéd mellé viszont talán még elfér.

Első alkalommal a Cseszneki várról jöjjön egy sorozat. Az archívumomban böngészve vettem észre, hogy majdnem mindig ugyanonnan készítek egy fotót a várról, ha éppen arra járok. 2008-ból érkezik az első felvétel, és igazából talán nem is ott készült, ahol a későbbiek, de hangulatában pont olyan, mintha ugyanonnan származna.


És hogy miért a kétkedés, az egy 2017-ben készült felvétel árulkodik, melyről pontosan tudom, hogy hol készült, s a villanyvezeték elég jó támpontot ad az összehasonlításra. A kép egyébként a Magas-Bakony teljesítménytúrán készült, ahol épp valamelyik résztávon indultam, cseszneki kiindulással. Ekkor tehát még nagyon friss voltam fotózgatni.



A harmadik kép viszont pont ott készült, mint a 2017-es, csak éppen idén, az első márciusi hétvégén. Bár az, hogy márciusban készült, a havas táj miatt nem biztos, hogy egyértelmű lenne. Az idei tavasz viszont elég nehezen indult be...


Zárásként még egy kép 2008-ból, amelyről pontosan nem tudom ugyan, hogy honnan készült, viszont most tavaszról szintén van egy videóm, ami hasonló szögből ábrázolja a várat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése