2019. február 11., hétfő

Helló 2019, kicsit megújulunk!


Így február közepén épp itt az ideje, hogy hivatalosan is beköszönjünk, a Medvetalp üdvözli kedves olvasóit, követőit 2019-ben is!

Új év és új tervek: bár fogadalmat sosem teszek, mert nem jellemez az a következetesség, hogy azt utána végre is hajtsam, de kitűzött célok azért mindig vannak. Most is. Például egy kis ráncfelvarrás. 2015-ben indultunk, úgyhogy épp itt az ideje egy kis alakítgatásnak. Külalakilag nem tervezek nagy változást, mert nekem tetszik így, egy kis reszelgetés azonban ráfér már az oldalra. Szóval ha a közeljövőben valami változik, az nem a véletlen műve lesz, csak Mac bácsi szöszmötölget a dizájnon.

A külcsín mellett persze sokkal fontosabb a belbecs, a rendszerességet továbbra is csak nyomokban tartalmazó homokozónkat ismét megpróbálom a rendszeresség irányába taszajtani. Tervek erre is vannak, a tartalom megvalósítása, kivitelezése azonban időigényes feladat, a tervek heti legalább két, de sokkal inkább három-négy posztról szólnak. Van például egy sor teljesítménytúra 2018-ból, amin részt vettem, és be akartam számolni, de jobbára ez csak szándék maradt. Számszerűleg 20 teljesítménytúrán 428 kilométert gyalogoltam, ha nem felejtettem ki valamit, és jól adtam össze a kilómétertávokat, szóval muníció lesz bőven.

Turistaérem-gyűjtemény - nem, nem a mienk (Fotó: turista-erem.hu)
Nyitókép fotó: Emma Matthews, Unsplash
Szintén a tartalmat érintő változás, hogy turistaérem-gyűjtő sorozatunk, a Heavy Medál 2019-ben megpróbál havi rendszerességgel jelentkezni. Ez persze elsősorban András barátomon múlik, viszont már megszületett a mentőterv is, de én továbbra is annak örülnék, ha minél több csehországi érmecskét mutathatnánk be. Korábban szintén havi rendszerességgel jelentkező csillagász rovatunk jövőjével kapcsolatban viszont se A, se B, se semmilyen tervem nincs. A dolgok jelen állása szerint szünetel, aztán ha András barátom megtáltosodik, leporoljuk a dolgot.

Szeretnék viszont több videós tartalmat közzétenni, nem lesz persze olyan dömping, mint az év utolsó hetében volt tapasztalható Geoléptek sorozatunkkal. A napi videóknak prózai oka volt, kicsit feltorlódtak a rendszerben, s vállalhatatlanul elcsúszott a blog, s Youtube-fiókunk tartalma. Februárra már utólérjük magunkat, s onnantól párhuzamosan jelennek meg a legfrissebb geoládakereső videók a Youtube-on és a Medvetalp Blogon, szerdánként. (Esetleg csütörtökön. De törekedni fogunk a szerdára.)

A Geoléptek videókon túl már tavaly is megjelentek más jellegű videók, például dunai áradásról, nosztalgiagőzösről, teljesítménytúráról. Ezt az irányt mindenképpen folytatni tervezem, hiszen nem csak geocaching szemmel lehet látni a világot, s nem is szeretnénk csak így láttatni. A videók készítése viszont rengeteg időt és pénzt is emészt: csak a Bakony szívéig eljutni és vissza tömegközlekedéssel 5000 forint minimum. Az eddigi videók jobbára teljesítménytúrákon készültek, ahová amúgy is elmentem volna, viszont ha csak videózni kéne elmenni valahova, akkor az ember már elgondolkodik azon, hogy ez megéri-e neki. Ezért regisztráltunk a Patreonra: ha tetszenek a filmjeink, és anyagilag is tudnád támogatni, akár csak havi 1-2 dollárral az elkészítésüket, az nekem, nekünk már nagy segítség lenne. A Patreonos kalandról hamarosan lesz majd egy külön poszt is, jelenleg még finomhangolok, de az biztos, hogy már fönt vagyunk, és a patreon.com/medvetalpblog oldalon elérhetőek vagyunk.

2018-ban tevékenységi körünket kibővítettük a teljesítménytúra-szervezéssel is. Azt ugyan nem mondanám, hogy számunkra óriási sikerrel rendeztük meg első teljesítménytúránkat Wekerlei túra - Barátok között néven, de aki eljött, annak kimondottan tetszett. És ez nekünk nagyon jólesett. Úgyhogy ennek örömére idén ismét megrendezzük, április 19-én, nagypénteken, vagy 20-án. Amint mindent lefixáltunk, beindítjuk a kampányt, hogy minél több embert meggyőzzünk arról, milyen jó is Kispest legszebb városrészén kirándulni. Aztán a túraszervezés terén is vannak további tervek - ahogy igazából már 2018-ban is voltak -, ahogy ezek kikristályosodnak, azonnal beszámolunk róla.

Újra átolvasva ezt a cikket, elég mozgalmasnak ígérkezik ez az év. Egy év múlva, év eleji beköszönéskor mindenesetre jó volna ezekről már úgy írni, mint amiket sikeresen megvalósítottunk 2019-ben. Tényleg ezen leszünk, és ha mégsem sikerülne, már most elnézést kérünk, hozzátéve, hogy a Medvetalpon található összes szellemi terméket csupán hobbiból állítjuk elő, mert szeretjük a természetjárást, a természetet, a csodálatos tájakat, és ha látunk valami szépet, vagy érdekeset bárhol a világban, azt szeretnénk másnak is megmutatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése