2015. október 27., kedd

Változás a körút mentén: Erre folyatnak el hatmilliárdot


Megvannak a tervek, megvan a kivitelező, hamarosan indul az építkezés. Új focistadionja lesz az MTK-nak.

Háromszoros hurrá, éljen, éljen!

A Nemzeti Minden Harmadik Villamosmegállóhoz Épüljön Futballstadion (NMHVÉF) Projekt keretében 2016 augusztusára a tervek szerint állnia kell az új Hidegkuti Nándor Stadionnak. A kivitelező konzorcium potom 6,31 milliárd forintból megoldja a dolgot, a határidő viszont elég szoros: nyár végére be kell fejezni a munkálatokat, a létesítményt szeptember 16-ig jogerősen használatba kell venni, s 21-én már a Sporting Lisaboa ellen fogják a fiúk rugdosni a pettyest a friss zöld füvön, egy nyitó gálameccs keretében.

A portugál csapatra egyébiránt azért esett a választás, mivel az 1964-es KEK döntőjét velük vívták. Ami 3 - 3-as döntetlennel zárult, ezért meg kellett ismételni a mérkőzést, akkor ugyanis nem volt divatban a 11-es rúgás. A két nappal később, és közel tízezer emberrel nagyobb közönség előtt játszott mérkőzést egy góllal a portugálok nyerték. De most legalább ingyen jönnek. 

S mit kell tudni az új pályáról? A csatárok mostantól nyugodt szívvel bombázhatnak a kapu fölé; ahogy a Fradi stadionját, úgy ezt is elfordítják 90 fokkal, így párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A világ egyik legszínvonalasabb bajnokságának - tényleg csak néhány ország előz meg minket - mérkőzéseit 5322-en nézhetik meg a helyszínen. Igaz, hogy az átlagos nézőszám 1500 főre tehető.

Fotók: MTK / BORD Építész Stúdió

A klub a projektet akkor ítéli majd sikeresnek, ha a stadion 80-90 százalékos kihasználtságú lesz. "Dolgoznak az ügyön", hogy megnégyszerezzék a nézőszámukat. A csapat jelenleg a Vasasnál vendégeskedik, míg az előző szezonban a Honvéd volt az otthonuk. Természetesen mind az angyalföldieknek, mind pedig a kispestieknek vissza fogják adni ezt a szívességet, amint az ő pályáik is átépítésre kerülnek. Mert természetesen azok a pályák sem maradhatnak ki.

Sőt, szinte hiányolom, hogy a Városliget szélére nem építenek egy ötezres stadiont valamelyik BLSZ-es csapatnak. Nagyjából négy megállóra lenne a Puskástól, hatalmas, semmire nem használt zöldfelület, szinte kiált egy stadionért.

És az vajon hogy lehetséges, hogy Rómában, vagy éppen Milánóban egy stadionban megfér egymás mellett két elsőosztályú, világszerte népszerű csapat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése