2019. március 19., kedd

A tatabányai turul (Geoléptek 45.)


Ha Tatabánya egyik legjelentősebb látványosságát kéne megemlíteni, akkor minden bizonnyal a város fölött, a hegytetőn álló turulszobor lenne az egyik ilyen. Természetesen egy ilyen pontot a kesserek sem hagyhattak ki: bizony, itt is van egy elrejtett geoláda.

És természetes az is, hogy egy ilyen helyszínt a MedvetalpBlog csapata sem hagyhat ki, úgyhogy neki is veselkedtem a láda felkutatásának. Igazából csak egy komoly hibát vétettem, s ez az időpont volt. Úgyhogy jó ha mindenki tudja, április utolsó szombatján, mikor a Gerecse 50 teljesítménytúra is megrendezésre kerül, akkor szerintem mindenki felejtse el ennek a ládának a keresgélését.


A Gerecse ugyanis hazánk legnépszerűbb teljesítménytúrája, ami azt is jelenti egyben, hogy közel 10 ezer ember vesz rajta részt. S mindezt úgy, hogy már limitálva van, hogy az egyes távokon hányan indulhatnak el. A turul szobrot valamennyi résztáv érinti, tehát lényegében egész napos a mugliveszély. Meg igazság szerint engem az sem győzött meg, hogy a segítség szerint a láncon túl van a láda.

Lényeg a lényeg, ha nekiindultok ennek a ládának, akkor csak óvatosan és ügyesen; és szűrjétek le a tanulságokat.

A környéken több egyéb látnivaló is van, például a Szelim-barlang, vagy épp egy via ferratat is ki lehet próbálni, ha valakinek éppen arra szottyanna kedve. De előbb nézzétek meg ezt a kis filmecskét is. Köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése