2015. június 27., szombat

Különleges látvány Siófokon: Figyelem, csak másfél hónapig!


A kabinokból csodálatos panoráma tárul elénk.

Nagy divatja van manapság az óriáskerekeknek a világban, s úgy tűnik hazánkban is, hiszen a Budapesten is fel-fel tűnő szerkezet - mely most ismét a fővárosban pörög - a bérlés és a területfoglalás költségei mellett is szép hasznot termelt az elmúlt évben.


(Fotó: MTI, Nagy Lajos)

Óriáskerék-kedvelők számára remek hír lehet, hogy június 26-ától a Balaton partján is találkozhatunk egy ilyen szerkezettel, mely Hannover, Berlin, Zürich és Stuttgart után került Siófokra.

Aki keresi, az a Nagystrandon találja, a felnőtt jegy még olcsóbb is, mint Pesten, bár ha jól értelmezem, mivel maga a szerkezet a strand területén van, oda is be kell jutni. És ezzel az árukapcsolással már közel nem olyan versenyképes az ár, ha csak a balatoni panorámában szeretnénk gyönyörködni.

(Fotó: MTI, Nagy Lajos)

A kerék viszont magasabb, 69 méteresnek mondják, tíz perc alatt három kört tehetünk meg vele egy beugróért. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet, éjszaka harmincezer égő világítja meg. Ahogy az MTI fotói is bizonyítják, a kabinokból csodálatos panoráma tárul elénk, ilyen magasból azért nem látható mindennap a Balaton.

Akit érdekel, mindenképpen siessen, mert csak augusztus 9-éig marad üzemben, aztán szerelik szét, és megy a következő rendeltetési helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése