2015. június 17., szerda

Váratlan hír: Édy-Méry elesett


Csavaros kiflit az Édy-Méryből? Kedd óta vész esetén sem.

Nem így terveztem, de néha az élet megváltoztatja az előre kitalált forgatókönyveket. Hétfőn foglalkoztam a Határ út felújításával, illetve az ott jelentkező anomáliákkal. Az írás gerincét a június 3-án készült fotók adták, sok minden persze hétfőig sem változott. 12-kor megjelent a cikk, majd délután megjelent egy hír, ami mindent megváltoztatott.


Erre már biztosan nem fogok menni Jó Palócért

A Határ úti helyzet kissé szánalmas tökölése - értsd a fél tér feltúrva, felbontva, de egyes pavilonok még mindig üzemelnek - már azt sejtették, hogy a buszvégállomás úgy újul majd meg, hogy Édy-Méry pavilonja a felújítás után is marad, amolyan különleges szobor-installáció gyanánt. S természetesen működik tovább, míg világ a világ. Meg hogy atomvillanáskor egy utolsó csavaros kiflire is oda térhetünk be.

Mintha bontanák a zöldségest. De az is lehet, hogy csak az aszfaltot törik. Előtérben meg peront építgetnek

Hát, az már biztos, hogy ez a szitu sosem fog bekövetkezni - s nagyon reméljük, hogy nem csak azért nem, mert a kiszolgálóegységet szépen ledózerolják. A hétfői BKK-s bejelentés ugyanis arról szólt, hogy keddtől a felújítási projekt egy újabb fázisába lép, ezért aztán körbekerítik az egész belső teret, parkostul, buszvégállomásostul, no meg pavilonostul. Így hát véssük be naptárunkba 2015. 06. 16-át: a napot, mikor a végsőkig kitartó - és az önkormányzat érvelése szerint illegálisan működő - utolsó boltok is lehúzták a rolót.

Mostantól lezárva, a tervek szerint szeptember végéig


Este még gyorsan el akartam menni, bevásárolni néhány Jó Palócot a zöldségesnél, és lefotózni mindazt, ami akkor és ott még megmaradt, de olyan késő lett volna már, mire odaérek, hogy még a kézműves sör sem adott elég késztetést ezen akció végrehajtásához. Megkértem hát másnap András barátomat, aki napi szinten érinti ezt a csodálatos helyszínt, hogy amennyiben ideje engedi, lőjön már néhány képet, mi is van most ott.

"Semmire se kell vigyázni, csak hogy a Herceg be ne jöjjön." "Neem... Hogy ki ne menjen." "Ki ne menjen. Értem!"

Szerencsére ideje engedte, és még csak nem is felejtette el, úgyhogy képi bizonyítékunk is van. A pavilonok még állnak, de persze vevőjük már nem lesz. A metró kijáratát is eltorlaszolták, úgyhogy csak egyet, az 50-es villamos irányába találhatót lehet használni. Van itt valahol egy P+R parkoló, abból lett most az ideiglenes buszvégállomás.

Eddig tartott Édy-Méry küzdelme

Ha itt minden megújul, az állítólag majd szép lesz. Meglátjuk. Én meg kereshetek a közelben egy másik boltot ahol kapható Jó Palóc.

Legalább annyira kúl, mint a buszvégállomás most

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése