2015. augusztus 30., vasárnap

Geoléptek 3.: Kikötői csavargások, avagy hová tűnt Torgyán József?



Szegedi Halászcsárda, Torgyán József szelleme, két megkeresett láda és számtalan további érdekesség, mindez a Belgrád rakpart mentén. És egy videó, amit mindenképpen meg kell nézni!


Mai epizódunkban ott folytatjuk, ahol két héttel ezelőtt abbahagytuk: az esti díszkivilágításban pompázó Szabadság hídnál. S folytatjuk keresgélésünket is a Danube Promenade sorozat ládái után, Ezúttal két fiolát tűztünk ki célul, s hogy mi lett a végső eredmény, kiderül, ha megnézitek a filmecskét. Véletlenül sem szeretném lelőni a poént.

És persze ezúttal sem csupán a Duna irányába fordultunk: megpróbáltunk összegyűjteni minden olyan érdekességet, ami fellelhető volt a Belgrád rakpart érintett szakaszának házaival kapcsolatban. Több izgalmas ingatlan is áll itt, példánk okáért az egykori Hazafias Népfront székház, a Belgrád rakpart 24 alól, ahol korábban Vámbéry Ármin, orientológus is lakott, s ami talán onnan is ismert, hogy 1990-től Torgyán József fellegváraként a Kisgazdapárt székháza is volt.

Mindez persze ma már történelem, az ingatlan területén jelenleg nagyszabású munkákat végeznek, azt is bemutatjuk, hogy éppen mit. Ahogyan azt is, hogy mivé vált a Belgrád rakparton húzódó egykori bérházak sora, s hogy mit is jelent itt a multikulti. Jó szórakozást!

(Mac)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése