2015. május 4., hétfő

Képekkel támadunk: A Vidi stadion, ahonnan ritkán látni




Nézegettem a tévében az örömittas nyilatkozatokat, mind játékos, mind edzői részről, s itt jutott eszembe, hogy mi éppen ez előtt a reklámfal előtt örömködtünk öt hónappal ezelőtt. 

Néha pusztán a teljesítménytúrázásnak köszönhetően is sikerül kimondottan exkluzív helyekre eljutnunk, ilyen volt például a Videoton stadionjának klubháza. Természetesen akkor lőttem is néhány képet, hiszen átéreztem a helyzet súlyát: nem valószínű, hogy csak úgy, egyhamar oda visszatérhetek. Mindezt most annak apropóján teszem közkinccsé, hogy május első vasárnapján a Vidi megszerezte történelme második bajnoki címét.



Érkezés a stadionhoz

Őszintén mondom, hogy remélem, hogy jól fognak ezzel sáfárkodni, és nem az első selejtezőkörös meccsük után hullanak majd el, hanem a Bajnokok Ligája csoportkörébe bejutva a lehető legmesszebb menetelnek. Mondom mindezt zöld-fehér szívvel, és némi keserűséggel, hogy mi már csak másodikak lehetünk.

Nézegettem a tévében az örömittas nyilatkozatokat, mind játékos, mind edzői részről, s itt jutott eszembe, hogy mi éppen ez előtt a reklámfal előtt örömködtünk öt hónappal ezelőtt. December közepén beneveztünk ugyanis a Sóstó 10 névre keresztelt teljesítménytúrára, melynek ez a jeles helyszín volt a rajtja s célja is egyben.


Ilyen a belső, oldalt a falak, amelyek előtt nyilatkozni szokás


A túráról most csak annyit, hogy egy nyolcast leírva körbejártuk a tavat, kellemes kis családi táv volt, satöbbi. Viszont egyben az Észak-Dunántúli Kupa sorozatának záró, kupaátadó eseménye volt, ezért is mentünk, ezért is neveztünk. 12 túrán kellett összességében indulni, teljesíteni, ezeket pecséttel igazolni, s így jogosulttá váltunk egy kupára.

A célba beérve, a kupa átvétele után aztán a zsíros kenyér majszolgatása közben lehetőségünk nyílt egy picit körbenézni. Így aztán megleshettük, milyen a játékoskijáró belülről, hogy néz ki az az előtér, ahol az interjúkat készítik. Egy szó, mint száz: érdekes volt.


A játékoskijáró


Most vasárnap este tízkor amúgy nagyjából kétezren ünnepelték a csapatot a székesfehérvári városháza előtt. A csapat játékosai és szakvezetői az erkélyről, s az alatta felállított színpadról is köszöntötték a megjelenteket.

Végezetül még egy mondat arról, hogy kicsit a blog is ünnepel, ez ugyanis az ötvenedik megjelentetett poszt az oldalon.

Ünneplő tömeg fogadta május 3-án, este a Videoton csapatát a Városházánál (Fotó: MTI, Illyés Tibor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése