2015. április 9., csütörtök

Az idei húsvét legkülönlegesebb locsolkodása - Lendvajakabfán

(Fotók: MTI, Varga György)


A mókás hírről aztán kiderült, hogy valójában marketingfogás.

 

Az idei húsvét alighanem legmókásabb híre volt, hogy Lendvajakabfán drónnal locsolták meg a hölgyeket. A település a szlovén határ közelében – attól pár száz méterre –, Lentitől északnyugatra, mintegy 12 kilométerre található, a 2014. januári adatok szerint 18-an lakják. „A középkorban 1345-ben, majd 1360-ban említett Jacobfia Janusfolua, illetve Fényesfelde néven volt ismert. 1627 után kapta a Jakabfa nevet, majd az 1908-as község névrendezés alkalmával a Lendva előnevet tették” – olvasható a Facebook oldalukon. Ha valaki ennél többet szeretne megtudni, akkor alighanem el kell látogatnia a helyszínre: a Wikipédia szócikke finoman szólva is töredékes, a falunak honlapja nincs, csak polgármestere.

A mókás hírről aztán kiderült, hogy valójában marketingfogás, és ettől aztán kicsit varázsát vesztette számomra. Persze még mindig aranyos hír, csak éppen a pink telekommunikációs cégünk 4G-hálózatának kampánya. Nem véletlen hát a drón egyes elemeinek színe, s már az is értelmet nyert, hogy a fehér vödrön miért éppen rózsaszín virágminták látszódnak.

„A szupergyors 4G-hálózatnak köszönhetően húsvéthétfőn akár az ország minden egyes férfija felköszöntheti a lendvajakabfai asszonyokat, és ehhez még útra sem kell kelniük. Elég egy kommentet hagyni a Magyar Telekom erre dedikált Facebook-oldalán, s indul is a vödörrel felszerelt locsolódrón, amely még egy férfi hang formájában azt is elmondja majd, ki küldte a jókívánságot és a húsvéti locsolást” – írja a Magyar Telekom tulajdonolta Origo.

Találtam egy videót is a locsolkodásról. Érdekessége, hogy… drónnal vették fel, ahogy a drón nyakon önti az érintetteket. Néhány év múlva meg lehet, hogy csomagküldő drón fogja házhoz szállítani a locsoltató férfiaknak a hímes tojásokat. Szép új világ. Brrr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése